En renässansman har gått ur tiden, minnesruna över Jan W Mascher

Vår vän Jan W Mascher, en sann naturvän och förkämpe för naturen i Ångermanland har lämnat oss efter en lång tids sjukdom. Jan flyttade upp till en tjänst som röntgenläkare i talet efter att ha fått sin skolning i bland annat Uppsalas forskningsvärld. Men hans vetenskaplighet grundlades nog tidigare, ända från ungdomsårens botaniska och ornitologiska studier på Öland, hans tid som ringmärkare vid Ottenby fågelstation mm. Jan kände ju personligen de flesta toppnamnen inom den svenska naturvetenskapliga forskningskretsen, men hans öppna sinnelag och hans vänlighet gjorde att han snabbt också fick en djup och nära kontakt med oss unga och något rufsiga representanter för ett växande naturengagemang här i Örnsköldsvik. För oss var Jan häpnadsväckande.

Läs mer!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *